Je kunt je online bestelling ook ophalen in de winkel, x

FAQ


Meestgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op!

 

Hebben jullie ook een winkel?

Jazeker. Onze winkel bevindt zich in het mooie hofkwartier in de binnenstad van Den Haag: Plaats 13A, 2513AD Den Haag.

In verband met de corona-maatregelen, vragen wij iedereen om 1,5 meter afstand te houden en dat wordt ook goed aangegeven in de winkel. We bieden ook private shopping aan, neem contact op voor een afspraak.

 

Ik heb in de winkel of via Facebook/Instagram iets gezien wat niet online staat, Kan ik dat toch via jullie laten bezorgen?

Wij kunnen alles uit de winkel, mits op voorraad, verzenden! Stuur ons gerust een berichtje via Facebook of Instagram of mail naar info@gaudidenhaag.nl en dan zullen we je zo snel mogelijk helpen.

 

Kan ik mijn bestelling ruilen of retourneren?

De verkeerde maat besteld? Bestellingen kunnen binnen 14 dagen geretourneerd worden. Stuur altijd eerste een e-mail naar info@gaudidenhaag.nl voor verdere instructies. Bekijk ook onze retourvoorwaarden. 

 

Zijn mijn Sendra laarzen te klein als ik er moeilijk in kom? 

Zeker niet! De meeste laarzen van Sendra hebben geen rits of veter en kunnen daarom in het begin lastig zijn om aan te krijgen. Omdat de laars helemaal van leer is, van binnen en van buiten, zal het aantrekken de eerste keren wat moeilijker gaan. Geen zorgen, door de warmte en beweging van je voet lopen de laarzen uit en worden het vanzelf heerlijke slofjes. Als je een hoge wreef hebt en/of brede voet, kan het soms even doorzetten zijn; maar geloof me, het loont! De laars loopt uit in de breedte en op de wreef (bovenkant voet), niet in de lengte. Zitten je tenen tegen de voorkant? Dan zijn ze wel te klein.

 

Hoe kom ik makkelijker in mijn Sendra laarzen?

  • 1) We verkopen Zooff sokken voor deze kwestie. Deze sokken zijn speciaal ontwikkeld om het veel voorkomende probleem op te lossen. Let op, lees de wasvoorschriften (niet in de droger!). 
  • 2) Ook kan je het met een panty(sokje) proberen. Omdat dit dun en synthetisch glad is, glij je zo makkelijker in de laars dan met een katoenen sok. Een veel gegeven reactie is: "Ja maar ik wil ze gewoon met sokken aan kunnen". Komt goed, zoals eerder omschreven lopen de laarzen uit met dragen wanneer er druk op staat. 
  • 3) En dan hebben we de plastic zakjes truc. Sommigen vinden dit misschien gek, maar het is een snelle goedkope manier om er makkelijk in te glijden. Maak een gat aan de onderkant van de zak en zet hem in de laars zodat rondom plastic is. Niet tot de bodem. Ga staan, dan zit je voet in een betere bocht en gebruik de lusjes (indien aanwezig). Zit je erin, haal het zakje er dan uit. Op de manier zoals hier beschreven, kan je ze zo weer terug om de laars afschuiven en hergebruiken. LAAT DE ZAKJES NOOIT IN DE LAARS ZITTEN, DAN LOPEN JE LAARZEN NIET UIT. Plastic houdt de warmte vast en zo krijgt het leer niet jouw lichaamswarmte om soepel te worden. Het klinkt allemaal misschien als een gedoe, maar je hebt zo tien jaar lol van de laarzen; dus het is een investering 😉.

 

Mijn laarzen voelen wat ruim aan, maar een maat kleiner is te klein.

Geen zorgen over het inlopen. Zitten ze al wat los, dan worden ze niet ineens nog ruimer. Het uitlopen komt door druk op het leer, dus wanneer deze er minder is, gebeurt er ook weinig behalve dat ze naar je voeten gaan staan. Je hiel zal altijd iets omhoog gaan met lopen, omdat er vaak geen rits of veter in de laars zit. Let ook op met panty(sokjes); die zijn natuurlijk nog gladder en dunner dus voelen ze misschien ruimer aan. Je kunt natuurlijk altijd een zooltje gebruiken, dat gebruiken velen die tussen twee maten in zitten. Te klein word je echt ongelukkig van!

 

Onderhoud // Hoe behandel ik mijn Sendra artikelen?

Sendra komt kant & klaar binnen. In Spanje impregneren ze het leer dusdanig, dat je de items gelijk kan dragen. Wij raden wel aan om voor de zekerheid nog een keertje extra in te spuiten met "waterafstotende spray voor alle leersoorten". Het merk maakt niet uit, als het maar transparant is en geschikt voor alle leersoorten. 

Hebben je gedragen laarzen een oppepper nodig? Kleurloos leervet brengt je een heel eind. LET OP: Alle kleuren leer behalve zwart, worden door het invetten wel donkerder van kleur. Doseer voorzichtig de hoeveelheid vet om te voorkomen dat je laarzen te veel van kleur veranderen. 

Een in de zoveel tijd, raden wij een "schoenenbeurt" aan bij een goede schoenmaker. Onze held is meesterschoenmaker Waslander, sinds 1979 gevestigd op de Gentsestraat 10 op Scheveningen. Voor onderhoud, reparaties en verzolen (alles eigenlijk), kun je bij hem terecht. Woon je niet in Den Haag? Dan kun je natuurlijk ook bij jouw vertrouwde schoenmaker terecht.

Bij het goed onderhouden van je laarzen, kun je er eindeloos plezier van hebben!

 

Hoe weet ik of de maat van mijn Sendra riem goed is?

De riem dient op het tweede of derde gaatje te zitten. Je mag hem de eerste keer goed strak aantrekken, want ook bij de riemen wordt het leer soepel. Hoe hij in het begin (te) strak zit, zit hij na een tijdje dragen goed!